Over metaalconstructies

Het verhaal van Metaalconstructies Rabaey Pieter is er eentje van passie met staal, gedrevenheid, knowhow en creativiteit.  Uw specialist in alles wat met metaalbewerking en laswerken te maken heeft. Zo vervaardigen we allerhande metaalconstructies, zoals balustrades, poorten, deuren, meubelen en meer. Alle producten worden steeds 100% afgewerkt, bestaan uit een hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Rabaey Pieter is zaakvoerder en hanteert een persoonlijke aanpak.

Na eerst 10 jaar als vaste job voor een baas te hebben gewerkt in de landbouwmechanisatie en constructie besliste ik om zelfstandig een zaak op te richten.

In 2012 richtte Pieter Rabaey een eenmanszaak op in de Industriezone Vlamingveld te Jabbeke.

Waarbij de constructie werd uitgebouwd en gespecialiseerd werd.

De vraag stijgt naar constructie vakmanschap en er werd extra personeel in dienst genomen. Dit team van gespecialiseerde mensen zijn perfect op elkaar ingespeeld.

De aard van het werk vraagt dat onze mensen op regelmatige basis worden opgeleid om zorgvuldig de projecten uit te voeren.

Samen met een modern machinepark, technieken en ruimdenkende creatieve geest, maken wij van u plannen tot de realiteit.

U kan ons al uw constructie en/of montagewerken welke een hoge graad van specialisatie vragen toevertrouwen.

De laatste jaren worden er bij Metaalconstructies Rabaey Pieter de meest uiteenlopende projecten vervaardigd van klein tot heel groot, zowel voor privé als industrie.

Onze sterkste troeven zijn grote flexibiliteit, onze perfecte afwerking en onze servicegerichtheid.

Sinds 2019 zijn we een ‘EN 1090-1 EXC 2 gecertificeerd bedrijf. We zijn één van de eerste kleinere KMO’s die dit voor elkaar gekregen heeft.  Elke dragende constructie moet voldoen aan de nieuwe norm EN 1090-1.  Dit betekend dat er een CE label wordt uitgeschreven voor elk product dat moet voldoen aan deze Europese norm.  Door het opleiden van onze mensen tot gecertificeerde lassers, door onze materialen aan te kopen met certificaat van echtheid, door dagelijks de nodige controles uit te voeren, kunnen wij u de garantie geven dat u een kwaliteitsvol product aankoopt.

Ook in 2019 kopen we het tekenprogramma Tekla Structures aan. Met de 3D tekeningen kunnen we  een aanschouwelijke en accurate voorstelling van de te verwachten constructies weergeven.